Skip to content

Poesifestivalen 2017: Kjersti Annesdatter Skomsvold

Kjersti Annesdatter Skomsvold (f. 1979) er fra Oslo. Skomsvold debuterte i 2009 med romanen «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg», som ble tildelt Tarjei Vesaas’ Debutantpris. Hun ble også nominert til Bokhandlerprisen 2009, P2-lytternes romanpris og kortlistet til International IMPAC Dublin Literary Award 2013. Debutromanen er solgt for oversettelse til svimlende 25 språk, og fikk enorm oppmerksomhet da den ble lansert i USA og Storbritannia høsten 2011. Flere har fått med seg at «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg» ble dramatisert på Nationaltheatret av Skomsvold og Anne Marit Jacobsen sammen, regissert av Margreth Olin.

Skomsvolds andre bok, «Monstermenneske», utkom i 2012. Diktsamlingen «Litt trist matematikk» kom i 2013 og romanen «33» i 2014. Kjersti Annesdatter Skomsvold er en av våre mest kritikerroste og bejublede unge forfattere. Hun er tildelt Dobloug-prisen 2015 sammen med Ole Robert Sunde.

Kjersti Annesdatter Skomsvold er aktuell med gjendiktning av franske Valérie Rouzeaus, Pas revoir, som på norsk heter Sorgens­overalt. Den ble umiddelbart en kritiker­suksess da den kom ut i 1999, og er en av de mest­selgende diktsamlingene i Frankrike på mange år. I denne boken utforsker hun hensynsløst sin overveldende sorg ved farens bortgang – i et særpreget språk fullt av slang, barneregler, vrengte klisjeer og nyord – her gjendiktet til norsk og med etterord av Kjersti ­Annesdatter Skomsvold.

Samtale om boken kan høres på NRK sin podkast, Bok i P2.

Kjersti Annesdatter Skomsvold skal bl.a være med på Poesi&Snakk lørdag 26.august, i samtale med Pedro Carmona -Alvarez og Annelita Meinich.

Published inPoesifestivalenVi presenterer