Skip to content

Poesifestivalen 2017: Frode Grytten

Frode Grytten er født i Bergen og oppvokst i Odda. Grytten skriver både dikt, noveller og romaner, og kanskje er han mest kjent for Bikubesong som fikk stor suksess på teaterscenen. Han er også kjent som en av de første Twitterpoetene. I den senere tid har sikkert mange hørt han som Salongenpoet på NRK P2.

I fjor kom novellesamlingen Menn som ingen treng, og Brynjulf Jung Tjønn skrev følgende i sin anmeldelse: I Gryttens noveller ligger poesien i hvert ord, i hver setning. Kanskje det skyldes at jeg kan høre Gryttens stemme mens jeg leser. 

På Poesifestivalen i Larvik kan vi alle høre Gryttens stemme, da kommer Frode Grytten med sitt Beat Band som teller 7 musikere. Bandet har eksistert siden 2008, og i starten tonesatte de tekster av blant andre O’Hara, Ginsberg, Corso og Kerouac. Etterhvert  begynte de å bruke egne tekster med musikk fra band de hadde et forhold til, som Velvet Underground, The Clash, Bruce Springsteen, Tom Waits og Talking Heads for å nevne noen.

Om du ikke får med deg Frode Grytten Beat Band fredag 25. august,  har du sjansen «Dagen derpå med Frode Grytten» lørdag 26. august kl. 12.00, eller under PoesiMaraton kl 21.30. Bare å glede seg!

 

Published inDiversePoesifestivalenVi presenterer